Tekort door problemen bij ParkeerService

Lelystad 10 september 2017
Gemeente moet twee ton uittrekken om tekort te dekken
De gemeente Lelystad moet bijna twee ton uittrekken om een tekort te dekken bij de Coöperatie ParkeerService. Dit bedrijf verzorgt sinds 2013 het parkeerbeheer in de stad en heeft grote financiële problemen, zo meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Failliet
Volgens het college zijn er ingrijpende maatregelen nodig om ParkeerService weer gezond te maken. Dit voorjaar kwam aan het licht dat het bedrijf hoge indirecte kosten had, die niet werden gedekt door de inkomsten van de zestien deelnemende gemeenten. Het bedrijf dreigde failliet te gaan. ParkeerService schrapt nu totaal zeventien arbeidsplaatsen, waarvan zeven in het management.

Transitieplan
Voor een transitieplan en versterking van de financiële positie vraagt ParkeerService van de leden twee miljoen euro. Lelystad moet hiervan tot en met 2020 195-duizend euro ophoesten. De gemeente heeft overwogen om uit ParkeerService te stappen, maar in juni hebben de gemeenten besloten dat het toch beter is om met het bedrijf door te gaan. Dinsdag moeten de gemeenten hierover een besluit nemen. De gemeenteraad heeft er door de vakantie nog niet over kunnen spreken.

Straatparkeren
Ook zonder de problemen bij ParkeerService komt Lelystad dit jaar uit op een tekort op de parkeerexploitatie. Zo zijn de inkomsten uit het straatparkeren lager en kosten van schoonmaak hoger, terwijl er ook een lening moet worden afgelost. Hierdoor houdt het college rekening met een tekort dit jaar van 70-duizend euro. Over hoe de extra bedragen worden gedekt komt het college nog met een voorstel.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer