Plan voor kinderspeelbad in Woldpark

Lelystad 11 september 2017
Een kinderspeelbad voor peuters en kleuters in het Woldpark in Lelystad. Dat wil het raadslid van de Inwonerspartij, Bart Visscher. Uitgesmeerd over twintig jaar bedragen de jaarlijkse exploitatiekosten 25.000 euro. Dinsdagavond bespreekt de gemeenteraad het initiatiefvoorstel van Visscher voor de eerste keer.

Sociale binding
Visscher gelooft dat een dergelijke voorziening bijdraagt aan de sociale binding en trots. Alle inwoners zouden ongeacht afkomst en achtergrond van mei tot en met september met hun jonge kinderen veilig moeten kunnen zwemmen en recreëren.

Laag inkomen
Het raadslid benadrukt dat een aanzienlijk deel van de Lelystadse bevolking een laag inkomen heeft. Vakantie of een dagje uit is voor deze groep geen vanzelfsprekendheid. Daardoor zijn er volgens Visscher (te) weinig mogelijkheden voor kinderen om op jonge leeftijd vertrouwd te raken met water.

Schouders eronder
Wijkraad Boswijk, het Werkbedrijf en vrijwilligers zijn, zegt Visscher, bereid de schouders onder het project te zetten. De IPL'er is ervan overtuigd dat zijn initiatief bijdraagt aan 'Lelykracht', dat activiteiten organiseert die het wij-gevoel moeten bevorderen.

Het college van burgemeester en wethouders adviseert de raad het voorstel van Bart Visscher niet te steunen. Dit omdat het te duur zou zijn en niet voldoende uitgewerkt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer