Opnieuw snelheidsbeperking Houtribdijk vanwege harde wind

Flevoland 10 september 2017
Op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen geldt opnieuw een snelheidsbeperking vanwege de harde wind. Zondagavond werd de maximumsnelheid ook al verlaagd van 100 naar 70 kilometer per uur. De provincie besloot daartoe omdat het KNMI voor de kustgebieden en de grote meren code geel had afgegeven. Dat betekent dat er windstoten kunnen voorkomen van 80 kilometer per uur.

De beperking werd maandagmorgen opgeheven, maar is nu opnieuw van kracht. Hoe lang de maximumsnelheid lager blijft, kon een woordvoerder van de provincie niet zeggen, omdat dit van het weer afhangt. ,,Maar we doen dit natuurlijk niet voor vijf minuten." 

De provincie heeft sinds begin september nieuwe regels voor de dijk bij harde wind. Voorheen bekeken medewerkers van de provincie de situatie op de dijk en besloten aan de hand daarvan of er maatregelen nodig zijn. 

De situatie is een stuk simpeler gemaakt. Bij windkracht 7 mag er niet meer worden ingehaald en gaat de maximumsnelheid naar beneden. Bij windkracht 8 gaat de weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Als de wind sterker is dan 9 beaufort gaat de hele dijk dicht. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer