Gepensioneerde cartograaf tekent nieuwe kaart Sint Maarten

LELYSTAD • Ma 11 september 2017 | 19:35 • Maandag 11 september 2017 | 19:35
Cartograaf Koos Krijnders uit Lelystad brengt in opdracht van het Rode Kruis de schade in kaart op Sint Maarten. De 67-jarige Krijnders is eigenlijk gepensioneerd maar op dit moment werkt hij van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Den Haag. 

Het Rode Kruis heeft een speciaal datateam met vrijwilligers opgezet die luchtfoto's van het verwoeste eiland bestuderen. De foto's zijn gemaakt door helikopterpiloten van de marine. Krijnders en zijn team maken met behulp van de informatie een nieuwe landkaart van het eiland. Zo weten de militairen en de hulpverleners wat er nog overeind staat en waar de wegen nog begaanbaar zijn. 

De tijdsdruk is enorm omdat de mensen op het eiland zitten te springen om deze informatie. Voor Krijnders geeft het werk veel voldoening. Hij hoopt dat met de nieuwe landkaart de hulpverlening nog sneller en beter zijn werk kan doen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel