'Nauwelijks toezicht op uitgaven Giltay'

Almere 12 september 2017
De politietop heeft gebrekkig controle en toezicht gehouden op de uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie. Toenmalig korpschef Gerard Bouman kreeg wel waarschuwingen over de verkwistende uitgaven van de voorzitter Frank Giltay uit Almere, maar greep nauwelijks in. Dat concludeert een commissie die hiernaar onderzoek heeft gedaan.

Budgetten werden jarenlang overschreden en er werden forse declaraties ingediend voor etentjes en vergaderingen buiten de deur. In Almere kwam het gezelschap vaak samen in het Boathouse. Ook kwamen er signalen van disproportionele uitgaven voor feesten, zoals in het Harbor House in Almere, waar tussen de zestig en honderd personen het jaar 2015 feestelijk afsloten. 

Verder werd er door Giltay op vijf items geboden tijdens een benefietgala in Almere. Hiermee was vijfduizend euro gemoeid. Bouman besloot toen overigens deze facturen niet door de Nationale Politie te laten betalen. De facturen van dit gala maken wel deel uit van een strafrechtelijk onderzoek onderzoek tegen Giltay. 

De onderzoekscommissie heeft geen bewijzen gevonden dat de adviezen vanuit de Centrale Ondernemingsraad zijn beïnvloed doordat Bouman nauwelijks optrad of ruimhartig faciliteiten ter beschikking stelde.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer