Kitesurfers niet blij met officiële opening

Lelystad 12 september 2017
Kitesurfers zijn niet blij met de officiële opening van de kitesurflokatie bij de Houtribsluizen in Lelystad. Volgens de sporters is die plek nu nog levensgevaarlijk. 

De kitesurfzone ligt bij de strekdam waar het kunstwerk 'de hurkende man' staat. De zone wordt op 30 september officieel geopend. Het initiatief komt van Stichting Hoekipa Dijk, dat is een groep watersporters uit Lelystad.

Tom Rotmans heeft jarenlang gestreden voor een legale plek voor kitesurfers voor de kust van Lelystad, maar ook hij waarschuwt voor de basaltblokken en het asfalt rond het water. "Het is gewoon te gevaarlijk en als het mis gaat dan kun je jezelf daar serieus verwonden", aldus Rotmans. Hij pleit ervoor om de officiële opening uit te stellen tot 2019, als er een strand is aangelegd.

Stichting Hoekipadijk
Voorzitter Henning Jansen klomp van de stichting Hoekipadijk vertelt wel blij te zijn met de opening op 30 september. "Het is eindelijk toegestaan om te kitesurfen voor de kust van Lelystad, dat is een grote mijlpaal." De stichting vindt ook dat de huidige situatie niet veilig genoeg is. Daarom moet er volgens Jansen Klomp snel een strand aangelegd worden. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer