Raad wil regie busvervoer niet uit handen geven

LELYSTAD • Di 12 september 2017 | 23:17 • Dinsdag 12 september 2017 | 23:17
Lelystad moet zelf de regie blijven houden bij het busvervoer in de stad. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft dinsdagavond wethouder Ed Rentenaar de opdracht gegeven deze boodschap af te leveren bij de provincie Flevoland.

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel bekijken of het mogelijk is gezamenlijk opdracht te geven aan een busmaatschappij om het openbaar vervoer in dit gebied te gaan verzorgen. Nu heeft de gemeente Lelystad nog de volledige zeggenschap over het busvervoer in de stad. Volgens de raadsleden en ook wethouder Rentenaar gaat dit tot nu toe naar volle tevredenheid van de reizigers en zijn ook de financiën goed op orde. Daarom vindt de gemeenteraad het onwenselijk dat de provinciale staten van Gelderland, Overijssel en Flevoland het lokale busvervoer in Lelystad gaan bepalen.

Wethouder Rentenaar is er ook geen voorstander van om de regie uit handen te geven, maar hij heeft nog niet van de provincies gehoord wat de argumenten zijn om gezamenlijk het openbaar vervoer te gaan organiseren. Een gesprek tussen de wethouder en de provincie hierover heeft nog niet plaatsgevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel