College wil verhuizing voedselbank

LELYSTAD • Wo 13 september 2017 | 18:27 • Woensdag 13 september 2017 | 18:27
Als het aan het college van B en W van Lelystad ligt, verhuist voedselbank De Korenaar binnenkort naar een andere locatie. Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om een pand te kopen en dat te verhuren aan de voedselbank.

Het huurcontract van het pand waar het distributiecentrum van de voedselbank zit, eindigt op 1 november. Het is de voedselbank niet gelukt om een ander onderkomen te vinden.

Bestrijden armoede onder kinderen
De Korenaar heeft al enkele jaren moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Volgens het college heeft de voedselbank een belangrijke rol in de ondersteuning van mensen die in financiële nood zijn.

Het feit dat een groot deel van de gebruikers van de voedselbank jonger is dan 18 jaar is voor het college reden om de subsidie te verhogen. Zo kan het werk van de voedselbank op een andere locatie worden voortgezet. Het geld moet komen uit de middelen voor de bestrijding van armoede onder jongeren.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel