Almeerder naar RvS om handhavingsbeleid gemeente

ALMERE • Do 14 september 2017 | 13:31 • Donderdag 14 september 2017 | 13:31
Almeerder Roland Branderhorst vindt het niet eerlijk dat hij een boete heeft gekregen voor zijn illegaal gebouwde tuinhuisje, terwijl anderen in zijn buurt eenzelfde soort bouwsel hebben. Zijn bezwaar werd donderdag bij de Raad van State behandeld.

De gemeente Almere legde Branderhorst een dwangsom van 1000 euro op omdat hij zonder vergunning een tuinhuis op zijn steiger had gebouwd. De inwoner wees de handhavers erop dat in zijn wijk Noorderplassen-Oost wel meer huisjes op steigers staan. Hij wilde niet klikken en weigerde namen en adressen te geven. De gemeente handhaaft alleen na een tip en dat vindt Branderhorst vaag en inconsistent. 

De advocaat van de Almeerder merkt ook nog op dat zijn cliënt ook zonder een melding een dwangsom kreeg. De gemeentecontroleur kwam bij hem langs om een melding over een illegale bootlift te onderzoeken. Daarbij werd het huisje opgemerkt en volgde de boete. Over twee weken wordt bepaald of de dwangsom terecht is opgelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel