Voedselbank blij met plan voor nieuwe locatie

Lelystad 14 september 2017
Voedselbank De Korenaar is blij met het voornemen van het college van burgemeester en wethouders van Lelystad om een pand voor de organisatie te kopen. Voorzitter Jos Visser hoopt dat de gemeenteraad in oktober instemt met de aankoop van een gebouw aan de Wigstraat, dat vervolgens aan de voedselbank verhuurd zal worden.

Het huurcontract van het pand waar het distributiecentrum van de voedselbank nu zit, eindigt op 1 november. Het is lastig gebleken om een andere locatie te vinden. Visser zegt dat er meer dan twintig locaties zijn bekeken, maar die waren allemaal ongeschikt. Ze waren te duur, te groot of ze zaten op een verkeerde locatie. 

Bestrijding armoede onder jongeren
Voor B en W speelt bij de bereidheid om een pand te kopen mee, dat een groot deel van de gebruikers van de voedselbank jonger is dan 18 jaar. Veerle Rooze van hulporganisatie Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO) zegt dat het een landelijke trend is dat gezinnen met kinderen meer moeite hebben om rond te komen. De kosten voor het opvoeden worden steeds hoger, zegt zij. De hulp van de voedselbank is daarom nodig om armoede onder jongeren te helpen bestrijden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer