Klaar-overs voor veiligheid op Evenaar

Almere 17 september 2017
Er worden nog dit jaar klaar-overs ingezet om schoolkinderen te helpen bij het oversteken van de Evenaar in Almere Buiten. De gemeente zorgt voor hesjes en materialen, de buurt gaat vrijwilligers werven voor deze functie. Dat is één van de maatregelen om de verkeersveiligheid bij de Evenaar te verbeteren.

Andere zaken die op korte termijn aangepakt worden zijn onder meer: het verwijderen van overtollige borden, het vervangen van de huidige verkeersdrempels door andere busvriendelijke exemplaren, en het geven van voorlichting op scholen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Op de wat langere termijn wordt verder bekeken hoe de oversteekplaatsen voor voetgangers veiliger gemaakt kunnen worden, wat het effect zal zijn van verkeerslichten op de doorstroming en hoe de verlichting bij kruispunten kan worden verbeterd. 

Bewonersbijeenkomst 
Eerder dit jaar hebben buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen zeggen wat zij als onveilig zien bij de Evenaar. Een werkgroep met onder meer politie, busmaatschappij Connexxion, scholen en Veilig Verkeer Nederland heeft vervolgens oplossingen bedacht. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer