Ook gemeente wil evaluatie Potato Europe

Noordoostpolder 15 september 2017
Ook de gemeente Noordoostpolder wil dat er een evaluatie komt van het evenement Potato Europe. Eerder kondigde de organisatie al aan de internationale aardappelbeurs te willen evalueren. 

Potato Europe werd door enkele deelnemers gekwalificeerd als een 'klerezooi' en 'een grote modderbende'. Het evenement had eerder deze week last van zware weersomstandigheden. Harde wind en zware regenval zorgden ervoor dat het programma op het laatste moment omgegooid moest worden.

Extra drukte
Eén beursdag viel af, waardoor er extra drukte ontstond op de tweede dag. Mede doordat er gebruik moest worden gemaakt van alternatieve parkeerlocaties, leidde dit tot verkeersproblemen in Emmeloord. De gemeente snapt dat dit vervelend was voor de mensen die hiermee te maken kregen en betreurt dit. Burgemeester Aucke van der Werff: “We gaan alles in het werk stellen voor een vlekkeloos verloop bij het volgende Potato Europe en misschien het World Potato Congres”.
 
DLG
De Duitse organisatie DLG is de organisator voor de editie Potato Europe in Nederland en Duitsland. Op initiatief van de gemeente en het Agrofoodcluster wordt deze editie van Potato Europe binnenkort met DLG Benelux geëvalueerd. De gemeente en het Agrofoodcluster willen er gezamenlijk voor zorgen dat het evenement in 2021 een succes wordt.   
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer