Geen kleinere en ook niet minder molens langs A27

Zeewolde 15 september 2017
Het Rijk komt Almere niet tegemoet met minder en kleinere windmolens langs de A27. Dat staat in het  Rijksinpassingsplan voor het windpark Zeewolde. Almere wilde dat om ervoor te zorgen dat de bewoners van de wijk Oosterwold geen last krijgen van bijvoorbeeld het geluid en de slagschaduw van de molens.

Voor woningen die al gebouwd zijn of in de steigers staan wordt een oplossing gezocht om aan de wettelijke geluid- en slagschaduw normen te kunnen voldoen. Toekomstige bewoners van Oosterwold moeten met de bouw van hun woning rekening houden om geen last te krijgen van de molens.

Vanaf vandaag liggen alle plannen en vergunningen voor de realisatie van het windpark Zeewolde ter inzage. Op basis van deze stukken kunnen omwonenden of belanghebbenden die het niet eens zijn met het plan of onderdelen daarvan bezwaar maken. Die bezwaren worden dan direct behandeld door de Raad van State, want het is een Rijksinpassingsplan met een verkort juridisch traject.

Windpark Zeewolde wil 93 grote en moderne windturbines bouwen. Die komen langs de A27 en ten noorden daarvan in het buitengebied van Zeewolde te staan. Het is de bedoeling dat 220 molens die nu nog in het gebied staan de komende jaren verdwijnen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer