Huishoudens voor de zevende keer zonder water

Dronten 16 september 2017
Zo'n 40 huishoudens aan de Clemmergulden en Dukaat in Dronten hebben zaterdagmorgen opnieuw zonder water gezeten. In de straat was weer een lekkage in een waterleiding opgetreden, volgens buurtbewoners was dat inmiddels de zevende keer. 

Volgens waterleverancier Vitens was het een spontane breuk. Rond het middaguur was de lekkage verholpen. Volgens buurtbewoonster Thalia Siep werd de watertoevoer zonder waarschuwing afgesloten en is het op zaterdagochtend heel lastig als er geen water is. Kinderen komen terug van voetballen. En verderop in de straat hebben mensen net een baby gekregen. Ik weet dat sommige mensen inmiddels bij de buren zijn gaan douchen.'' 

Vrachtwagens
In augustus zat de buurt ook al op een zaterdag zonder water. Volgens buurtbewoners gaat de waterleiding kapot omdat de straat verzakt. Dit zou onder meer komen doordat er telkens zware vrachtwagens door de straat rijden. 

Onderzoek
Vitens erkende na de vorige lekkage dat er in de wijk bovengemiddeld vaak leidingbreuken waren. Het waterbedrijf heeft daarom een onderzoek ingesteld. Volgens Vitens worden de lekkages niet door vrachtauto's veroorzaakt.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer