"Prijsvechters niet dwingen maar verleiden om te verhuizen"

LELYSTAD • Zo 17 september 2017 | 12:29 • Zondag 17 september 2017 | 12:29
Prijsvechters worden niet gedwongen, maar 'verleid' om te verhuizen naar Lelystad Airport. Dat zei Schiphol-directeur Jos Nijhuis in het televisieprogramma WNL op Zondag. Hij vindt het belangrijk om de juiste vliegmaatschappijen naar Lelystad te krijgen. Schiphol is eigenaar van de luchthaven in Lelystad.

De economie groeit als nooit tevoren, maar door afspraken met onder meer omwonenden zit Schiphol aan de grenzen van zijn capaciteit. Tot 2020 mag de luchthaven maximaal 500.000 vluchtbewegingen uitvoeren. De grens is bijna bereikt.

Schiphol is de afgelopen jaren heel snel gegroeid. Dat komt omdat maatschappijen hun plek claimden op de luchthaven. Ze willen voorkomen dat ze bij het bereiken van de grens geen vluchten meer kunnen doen vanaf Schiphol.

Nijhuis wil dat luchtvaartmaatschappijen die zich op vakantievluchten richten, verplaatst worden naar Lelystad Airport. Vanaf 2019 wordt het mogelijk gemaakt dat grotere vliegtuigen deze luchthaven aandoen. Een aantal prijsvechters heeft al aangeven te willen vliegen vanaf Lelystad. Er worden wel eisen gesteld aan de verhuizing. Zo willen de maatschappijen goede voorzieningen en ruimere openingstijden van Lelystad Airport. Volgens afspraken die er nu liggen zijn vluchten na 23:00 en voor 06:00 niet toegestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel