Verdachte schietincident niet langer vast

Almere 19 september 2017
Het Openbaar Ministerie weet nog niet wat er gaat gebeuren met de twee mannelijke familieleden van het 14-jarige meisje, dat eind augustus overleed na een schietincident. Het meisje raakte vrijdag 25 augustus gewond bij het schietincident in een woning aan de Neptunussingel in Almere. Ze overleed drie dagen later aan haar verwondingen.

De twee familieleden werden meteen aangehouden. Ze werden verdacht van doodslag en verboden wapenbezit. Eén van hen kwam na drie dagen weer vrij. De ander, de 18-jarige broer van het meisje, moest twee weken in voorlopige hechtenis blijven. Inmiddels heeft de rechtbank ook die hechtenis geschorst, zodat de jongen het overlijden van zijn zusje thuis kan verwerken. Hij moet zich volgens de rechtbank wel aan strenge voorwaarden houden, heeft een meldplicht, staat onder reclasseringstoezicht en moet meewerken aan een onderzoek door psycholoog en psychiater.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek in deze zaak nog volop bezig is. Het is nog niet bekend of de beide verdachten zullen worden vervolgd of niet. Ook is niet bekend hoe lang het onderzoek nog zal duren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer