Gemeente verbiedt winkel in kas eiland Utopia

ALMERE • Wo 20 september 2017 | 15:43 • Woensdag 20 september 2017 | 15:43
Conceptstore Hard Bitten mag géén winkel beginnen in de kas op het Almeerse eiland Utopia. Het bestemmingsplan staat namelijk geen detailhandel toe. Dat laat de gemeente weten in antwoord op vragen van de PVV.

Deuren sluiten
Hard Bitten is een onderneming waar skate, lifestyle, fashion en cultuur samenkomen. Het bedrijf had aanvankelijk een vestiging in het centrum van de stad, maar die moest de deuren sluiten. Bedoeling was om verder te gaan vanuit de kas op het eiland Utopia. Maar het realiseren van een winkel kan daarbij niet doorgaan, omdat de gemeente daar een stokje voor steekt. 

Illegale kas
De kas zelf bleek al eerder illegaal op het eiland te staan omdat er geen bouwvergunning verleend was. In verband met de veiligheid heeft de gemeente de ruimte inmiddels gesloten.

Urban Greeners
De kas werd ook gebruikt door de Urban Greeners, dat is een groep jongeren die activiteiten ontplooit in aanloop naar de Floriade in 2022. De gemeente heeft sinds juli dit jaar een overeenkomst met de Urban Greeners voor het gebruik van Utopia. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel