AOS heeft uitzendlicentie lokale omroep aangevraagd

Almere 21 september 2017
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) heeft officieel een uitzendlicentie aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media. Met de licentie wil de lokale omroep de definitieve opvolger van Media036 worden.

AOS en Media036 waren vorig jaar beide in de race om de uitzendlicentie voor Almere te bemachtigen. De strijd werd destijds beslist in het voordeel van Media036. De omroep werd vervolgens na interne problemen in maart van dit jaar opgeheven.

De Almeerse Omroep Stichting zendt op dit moment al uit via internet, maar verwacht via de ether en kabel veel meer mensen te bereiken. 

Bijdrage van gemeente nodig
Om te kunnen starten, heeft Almeerse Omroep Stichting een bijdrage van de gemeente nodig. De stichting kondigde eerder aan om de maximaal mogelijke subsidie van 120.000 euro te zullen vragen. Dat geld zou onder meer nodig zijn om rechten te kunnen betalen.

Volgens het Commissariaat voor de Media zal de gemeenteraad van Almere nu eerst moeten besluiten of de Almeerse Omroep Stichting inderdaad de nieuwe lokale omroep mag worden.

Rondetafelgesprek
De gemeenteraad van Almere spreekt donderdagavond in een rondetafelgesprek over de mogelijkheden om lokale journalistiek te steunen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer