Urker bedrijf verovert 34e plek in Innovatie Top 100

URK • Do 21 september 2017 | 17:39 • Donderdag 21 september 2017 | 17:39
Het bedrijf Aquamar Disinfection Products uit Urk is opgenomen in de MKB Innovatie Top 100. De onderneming van Lub Kramer heeft een soort deken ontwikkeld die de lucht zuivert. Goed voor een 34e plaats in de lijst, de enige notering voor Flevoland.

Schone lucht, minder vervuiling en veilig werken in kassen, stallen en opslagruimten, dat is de bedoeling van de Aquamar UV-deken van het Urker bedrijf. Het proces is vrij ingewikkeld. Door uv-stralen worden micro-organismen, zoals schimmels gedood. Door de zuivere lucht zijn minder chemicaliën en gewasbeschermingsmiddelen nodig. Volgens de Kamer van Koophandel zorgt het apparaat in de pluimveesector ook voor minder fijnstof en ammoniak in de lucht. 

Het is de twaalfde keer dat de MKB Innovatie Top 100 is opgesteld door de kamer van Koophandel. Greentom uit Maastricht ontwikkelt ’s werelds eerste ‘groene’ kinderwagen en staat bovenaan.


Aquamar UV-deken - luchtzuivering from Aquamar on Vimeo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel