Beweegtuin voor kinderen en senioren

ALMERE • Vr 22 september 2017 | 10:36 • Vrijdag 22 september 2017 | 10:36
In Almere Buiten wordt volgende week een speciale beweegtuin voor kinderen en senioren geopend. Het is de bedoeling om ouderen op een plezierige manier uit te dagen om te blijven bewegen. De bouw wordt ondersteund door Tineke Schouten, de ambassadrice van het project, en een groep enthousiaste senioren uit de buurt. 
 
De beweegtuin, genaamd ‘Speelwerken’, is een initiatief van Voltaren in samenwerking met de gemeente Almere. Het toestel wordt gemaakt van Almeers hout, gekapt door een Almeers bedrijf. Leerlingen van lokale basisscholen werd gevraagd om hun ideeën voor de beweegtuin aan te leveren. Deze ideeën zijn gebruikt als basis voor het uiteindelijke ontwerp. 
 
Op het podium
Tineke Schouten, ambassadrice van Speelwerken: “Op jaarbasis sta ik maar liefst honderd keer op het podium. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om fit te blijven. Als ik niet aan het werk ben, breng ik het liefste tijd door met mijn vijf kleinkinderen. Samen spelen en dollen is niet alleen heel leuk, maar het geeft me ook een extra portie beweging. Bij Speelwerken komt alles samen: gezellige momenten met mijn kleinkinderen en samen in beweging komen. En dat in mijn eigen stad! Ik draag het initiatief dan ook een heel warm hart toe.” 
 
Speelwerken wordt op 27 september om 11.30 uur feestelijk geopend aan de speelweide van de Genevestraat in Almere-Buiten.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel