Aanleg rotonde aangevochten bij de rechter

Emmeloord 25 september 2017
Omwonenden, die vinden dat een nieuwe rotonde in Emmeloord niet pal voor hun deur moet komen te liggen, stonden vandaag voor de rechter. De gemeenteraad van Noordoostpolder keurde de aanleg goed, maar de omwonenden zijn het daar niet mee eens.

De rotonde is gepland op de kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren. De direct omwonenden willen het verkeersplein een paar meter verschoven hebben, zodat ze er minder last van hebben. Nu komen hun uitritten uit op de rotonde.

De omwonden zeggen dat de aanleg van de rotonde is gebaseerd op een oud plan voor de herinrichting van het centrum. Dat plan is van tafel en dus zou er ook opnieuw naar de verkeerssituatie en de aanleg van de rotonde gekeken moeten worden, vinden de betrokkenen.

De gemeente stelde dat het besluit om de rotonde aan te leggen al jaren geleden is genomen en dat ook de Raad van State de aanleg heeft goedgekeurd. De aanleg zou de verkeersveiligheid ook ten goede komen. Nu is het erg onoverzichtelijk op de kruising.

De rechtbank doet over zes weken uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer