Huisbaas in problemen door prostitutie

LELYSTAD • Di 26 september 2017 | 11:42 • Dinsdag 26 september 2017 | 11:42
Een huisbaas uit Lelystad is in de problemen gekomen door prostitutie in een van zijn panden. Een huurder van een huis aan de Langezand in Lelystad maakte zich daar schuldig aan. Na klachten uit de buurt controleerde de gemeente het pand.

De pooier in kwestie is daarna uit de woning vertrokken. Bij de inspectie door de gemeente bleek dat het huis illegaal was verbouwd. De eigenaar had de woning in tweeën gedeeld zonder dat hij daar een vergunning voor had. Daartegen treedt de gemeente nu op. 

De huisbaas eist in een een kort geding dat de gemeente hem met rust laat. Het splitsen van woningen zou inmiddels wél zijn toegestaan. De gemeente vindt dat de huiseigenaar dan eerst een nieuwe vergunning moet aanvragen. Of hij die dan ook krijgt, is volgens de gemeente nog niet zeker. Er moet dan eerst een zogenoemd Bibob-onderzoek worden gehouden. Dat is een onderzoek naar eventuele criminele activiteiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel