Gemeente wil goedkopere kunstverhuurder

Dronten 27 september 2017
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil nieuwe kunst in de vergaderzalen van het gemeentehuis. De kunst die er nu hangt, is te duur en het college wil daarom met een nieuwe kunstleen in zee gaan. De aankomende jaren is 800 euro per jaar begroot voor kunsthuur. 

De nieuwe kunst komt van G-art. De werken worden gemaakt door gehandicapten of mensen met psychische problemen. "Wij zijn heel blij dat de gemeente kunst voor de vergaderzalen wil huren. Dan krijgen veel mensen het te zien en moeten ze er iets van vinden. Best spannend", vertelt de eigenaar. G-art verhuurt al kunst aan de gemeente maar nog niet voor in de vergaderzalen. Ook de gemeente Zeewolde huurt kunst van de organisatie.  

In het gemeentehuis staan en hangen geleende werken waar jaarlijks geld voor betaald wordt. De kunstuitleen waar ze nu vandaan komen is te duur. Daarom is door het college voorgesteld om voor andere verhuurder te kiezen.

Geen nieuwe kunst
Naast het kiezen voor een nieuwe kunstuitleen worden ook andere mogelijkheden genoemd. Zo is het mogelijk om in 2018 geen nieuwe kunst meer te hebben in het gemeentehuis. Verder staat er nog kunst in de kelder maar die is volgens het college wel van lage kwaliteit. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer