Vaker live kijken naar concert in bioscoop

Almere 27 september 2017
In bioscoop Kinepolis in Almere kunnen bezoekers steeds vaker live meekijken naar concerten, balletvoorstellingen en opera's die ergens anders worden opgevoerd. Daarmee wil de bioscoop een bredere doelgroep bereiken.

De bioscoop in het stadshart wordt momenteel verbouwd van Utopolis naar Kinepolis en dat betekent ook een verandering van het programma. Tot nu toe werden er voornamelijk kaskrakers vertoond.

Theatermanager Peter de Baaij hoopt ook meer 50-plussers naar de vernieuwde bioscoop te lokken door tegen een gereduceerd tarief inclusief koffie en taart films voor die doelgroep te programmeren. 

Wat gaat er nog meer veranderen?
De bioscoop wordt tot 19 oktober onder handen genomen. In alle zalen worden de stoelen vernieuwd en er komt overal nieuwe vloerbedekking. Op de trap van de begane grond naar de eerste etage komt een plateau met automatische ticketmachines, waar bezoekers zelf hun kaartjes kunnen kopen. Ook de gewone kassa's worden vernieuwd. Bovendien komt er een nieuwe self-service horecashop met een uitgebreider assortiment.

Aan de treden van de karakteristieke centrale trap kan volgens De Baaij niets worden veranderd. "Het is een hele lastige trap om op te lopen, maar door het ontwerp van het pand is het niet mogelijk daar iets aan te veranderen. We hebben gemerkt dat als je rennend of diagonaal naar boven gaat de treden juist prima zijn", zegt de theatermanager lachend.

Tijdens de verbouwing is de bioscoop gewoon open voor het publiek. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer