Ontsnapte tbs'er verdacht van dubbele moord

Almere 27 september 2017
De tbs'er die begin dit jaar ontsnapte uit de Almeerse Oostvaarderskliniek, wordt volgens Omroep Gelderland verdacht van dubbele moord. De 47-jarige René de L. zou hoteleigenaar Bennie Peters (71) en de dakloze Willy van den Heuvel (73) hebben doodgestoken. De slachtoffers werden op 23 maart gevonden in een hotel in Arnhem. 

Een dag later meldde De L. zich bij de politie. De man werkte in die periode overdag bij het VoedselLoket Almere. Dat werk moest hem voorbereiden op een terugkeer in de maatschappij. Dat ging mis. Hij stal een bestelbusje van het VoedselLoket en bleef ruim een week onvindbaar. De bus werd later teruggevonden in Antwerpen.

Het rapport over de persoonlijkheid van de man dat in het Pieter Baan Centrum is opgemaakt, wordt de komende weken verder uitgewerkt. Sinds 2014 zat de man in een kliniek in Almere.
Daarvoor was hij in een andere tbs-kliniek al twee keer weggebleven na een proefverlof. Sinds 2006 zit de man vast wegens moord en verduistering. Op 31 januari moet de man voor de rechter verschijnen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer