'Schade aan windmolen loopt in de tonnen'

ZEEWOLDE • Wo 27 september 2017 | 20:40 • Woensdag 27 september 2017 | 20:40
De schade aan de windmolen in Zeewolde die woensdagmiddag in brand vloog, loopt in de tonnen. Dat zegt Geurt Kets, de eigenaar van molen. De verzekering komt donderdag langs om het exacte bedrag bepalen. Het vuur ontstond tijdens een onderhoudsbeurt aan de molen. Twee monteurs raakten lichtgewond.

Kets is agrariër aan het Lepelaarpad in Zeewolde. Uiteraard is de boer geschrokken, maar Kets is vooral opgelucht dat de monteurs er relatief goed vanaf zijn gekomen. "Het had slechter kunnen aflopen, daar wil je niet aan denken", aldus de eigenaar. De monteurs waren van het Barneveldse bedrijf Bettink Service. Twee medewerkers van dat bedrijf kwamen in 2013 om het leven bij een brand in een windmolen in Ooltgensplaat, in Zuid-Holland.   

Kets durft nog niet te zeggen of zijn molen nog gerepareerd kan worden, of dat er een nieuwe moet komen. "Ik denk dat hij als verloren kan worden beschouwd. Maar daar moeten de experts naar kijken".

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel