Bushalte Gooise Poort vervalt

Almere 28 september 2017
De halte Gooise Poort in Almere Stad komt per 10 december 2017 te vervallen. Die dag gaat de  dienstregeling in van het nieuwe busbedrijf Keolis Nederland. De Almeerse bussen rijden dan onder de naam allGo. 

Keolis Nederland, dat nu nog Syntus heet, start volgende maand met de aanpassing van de bushaltes in de stad. De funderingen worden op de haltes geplaatst voor de nieuwe haltezuilen. Deze zuilen met reisinformatie krijgen dezelfde kleur als de buslijn die er vanaf 10 december rijdt.

Wachten tot borden Connexxion niet meer nodig zijn
"Omdat de allGo bus pas vanaf 10 december rijdt, kunnen we nog geen complete zuilen plaatsen", zegt Manon Denessen van Keolis Nederland. "Dit zou voor reizigers alleen maar verwarrend werken omdat dan de huidige en de nieuwe reisinformatie gelijktijdig op de halte staan. Daarom is gekozen voor een systeem waar de fundering snel en met weinig overlast geplaatst kan worden."

De zuilen zelf worden eind november geplaatst. Alle haltes krijgen een fundering voor één of meerdere zuilen; met uitzondering van de vervallen halte Gooise Poort dus. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer