Gemeente praat met minister over snelle fietsen

Almere 28 september 2017
De gemeente Almere gaat in gesprek met de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, over het probleem met de zogenoemde 'Speed Pedelecs'. Die elektrische sportfietsen kunnen snelheden van 45 kilometer per uur halen.

Dat de minister met Almere wil praten, onthulde wethouder Frits Huis tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad. Daar spraken verschillende partijen over de fietsen, die net als bromfietsen op de weg moeten rijden.
Dat zorgt in Almere voor unieke problemen omdat de infrastructuur anders is dan in andere steden. Op de dreven, de grote wegen die door de stad lopen, verwacht automobilisten geen fietsers. De Speed Pedelec is eigenlijk te langzaam voor de dreven en te snel voor het fietspad.

Minister vraagt om gesprek
Volgens Huis heeft de gemeente Almere een brief gekregen waarin de minister vraagt om een gesprek met steden die een probleem hebben met de hoge snelheidsfietsen. "Dat gaan wij ook zeker doen", verzekert wethouder Huis.

Volgende week besluit de gemeenteraad over twee moties die door D66 zijn ingediend over het onderwerp. In een van de moties stelt de partij voor om de Speed Pedelecs voorlopig te gedogen op het fietspad. Voor dat voorstel is nog weinig steun.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer