Fietsendieven slaan toe bij station in Poort

Almere 1 oktober 2017
Wekelijks verdwijnen er meerdere fietsen uit de fietsenstalling bij station Almere Poort. Dat zegt Gertjan Kloek van stadstoezicht, die veel surveilleert in Almere Poort. Bewoners van het stadsdeel maken zich zorgen over het grote aantal fietsendiefstallen. 

"De meeste stations in Almere liggen redelijk centraal, maar in Poort ligt het station vrij afgelegen. Daardoor is het voor dieven makkelijker om hier toe te slaan."  Zegt Kloek. "Het is lastig want zowel stadstoezicht als de politie surveilleert veel. Maar we kunnen er niet de hele dag staan. Vaak zie je dat er opeens heel veel fietsen uit het rek zijn geplaatst die wel op slot staan. Die zijn daar dan neergezet door de dieven. Even later worden ze in een busje geladen en weg zijn ze. Als we fietsen buiten de rekken zien, plaatsen we ze terug. Maar als we dan weer weg zijn kan het alsnog gebeuren."

De bewoners van Almere Poort die gebruik maken van de fietsenstalling houden hun hart vast nu ook de parkeerplaats naast de stalling verplaatst gaat worden. Vanwege de verbouwing van het ROC gaat de parkeerplaats weg. Dat betekent dat er nog minder mensen rond het station lopen overdag. Mogelijk dat camera's uitkomst kunnen bieden denkt Kloek, de bewoners moeten daarover dan in gesprek met ProRail. De stalling staat op het terrein van de spoorbeheerder.  

De VVD-fractie Almere heeft inmiddels vragen gesteld over de de fietsendiefstallen bij Almere Poort. Zo wil de fractie weten hoeveel fietsen er wekelijks gestolen worden en welke maatregelen er genomen zijn. Ook wil de partij horen of de gemeente bereid is tot het inzetten van lokfietsen en extra cameratoezicht. Volgens VVD- Almere is er voor de veiligheid bij Station Almere Poort onmiddellijk extra aandacht nodig.   
© omroep flevolandsitemap | disclaimer