Krijn wint ruim een miljoen en doet aanzoek

Almere 2 oktober 2017
Krijn uit Almere heeft zondagavond 1.120.000 euro gewonnen in het RTL 4-programma Miljoenenjacht. In het programma, dat wordt gepresenteerd door Linda de Mol, maken 500 kandidaten een kans om 5 miljoen euro te winnen. Hiervoor moeten zij vragen beantwoorden. Krijn speelde in een aantal voorrondes 499 kandidaten weg en mocht meedoen aan het finalespel.

Kiezen uit koffers
In dat eindspel moet de kandidaat kiezen uit 26 gesloten koffers met geldbedragen van 1 cent tot en met 5 miljoen euro. Krijn koos voor koffer 13, het getal dat zowel in zijn postcode als in zijn huisnummer zit. Daarna moest de Almeerder één voor één de andere koffers openen, die dan afvallen. Daaruit werd duidelijk of in de gekozen koffer 13 een hoog bedrag kon zitten. Op basis van die kans doet 'de bank' een bod, om te voorkomen dat de kandidaat echt met 5 miljoen naar huis gaat.

De Almeerder ging na het openen van 20 koffers akkoord met een bod van 1.120.000 euro. "Voor mezelf was ik doorgegaan, maar het is voor de kinderen", zei hij tegen Linda de Mol.

Huwelijksaanzoek
Tijdens het spel vertelde Krijn dat hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen wanneer het bedrag boven de miljoen uitkwam. Dat deed hij dan ook, met de woorden: "hiermee kunnen we onze dromen en die van onze kinderen verwezenlijken. Ik denk dat we dat als gezin moeten doen en als man en vrouw. Als je nog wilt, wil ik graag met je trouwen."© omroep flevolandsitemap | disclaimer