Begroting op orde, lasten omlaag

DRONTEN • Ma 2 oktober 2017 | 10:01 • Maandag 2 oktober 2017 | 10:01
Dronten presenteert na jaren van bezuinigen een begroting die op orde is; niet alleen voor 2018, maar ook voor de jaren daarna. Er is zelfs geld over, dat ingezet kan worden voor nieuw beleid. Zo investeert Dronten in acquisitie om nieuwe bedrijven naar de gemeente te halen en ook de post kunst en cultuur krijgt er structureel 20.000 euro bij.
De gemeenteraad moet nog wel instemmen met die voorstellen.

Inwoners van de gemeente gaan ook merken dat het beter gaat. De lastendruk gaat volgend jaar omlaag. Dat is vooral te danken aan een verlaging van de afvalstoffenheffing. Een gemiddeld gezin betaalt in 2018 zo'n 20 euro minder aan gemeentelijke belastingen.

Jeugdzorg blijft zorgenkind
Zorgenkind voor de komende tijd blijft de jeugdzorg. De reserves worden al aangesproken om die te kunnen blijven betalen. In Dronten zijn relatief veel jongeren die 'zware' zorg nodig hebben die ook kostbaar is. Het nieuwe college van burgemeester en wethouders, dat gevormd wordt na de verkiezingen volgend jaar maart, moet hier een oplossing voor verzinnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel