The Voice Company start internetkoor

LELYSTAD • Ma 2 oktober 2017 | 8:41 • Maandag 2 oktober 2017 | 8:41
The Voice Company begint met een internetkoor. Dirigent Robert Bakker zet voortaan een camera tussen de repeterende koorleden in Lelystad, Nijkerk en Haarlem. De filmpjes daarvan worden op Youtube gezet. Aangesloten koorleden kunnen zo thuis meerepeteren.

Volgens Bakker is het virtuele koor vooral makkelijk voor zangers en zangeressen die door ziekte of vakantie een tijdje niet aanwezig kunnen zijn. Het systeem wordt voor het eerste gebruikt voor het komende kerstproject in Argentijnse sfeer. Daarvan komen elf oefenvideo's. De eerste wordt opgenomen in Lelystad.

De thuiszangers en -zangeressen zijn welkom op de echte uitvoeringen in december. Ze kunnen er ook voor kiezen mo alleen mee te zingen met de registratie van de optredens, die ook met een camera tussen het koor wordt opgenomen. De kosten voor het internetkoor zijn gelijk aan die voor het 'echte' koor.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel