Filewaarschuwing op N50 moet ongevallen voorkomen

Noordoostpolder 2 oktober 2017
Syteem komt op het Overijsselse deel van de weg
Op de N50 bij Kampen komt een systeem dat automobilisten waarschuwt voor files. Met het bord hoopt Rijkswaterstaat het aantal ongevallen op de weg terug te dringen.

Op de N50 gebeuren geregeld ongevallen, niet zelden met fatale afloop. Via de weg rijden dagelijks ook veel Flevolanders richting Zwolle en weer terug. 

Regio wil maatregelen
De regio heeft het Rijk de afgelopen jaren geregeld gevraagd om extra veiligheidsmaatregelen en een verdubbeling van het drukste deel van de weg bij Kampen. Het systeem dat nu geplaatst wordt, behoort tot maatregelen die Rijkswaterstaat snel en zonder grote investeringen kan invoeren.

Het bord komt bij het viaduct over de Flevoweg bij Kampen, in de richting van Zwolle. Voorbij dit viaduct staat vaak file, maar dit is voor het viaduct niet altijd duidelijk zichtbaar. Laagstaande zon in de ochtendspits kan het zicht hier nog verder belemmeren.

Het waarschuwingssysteem moet weggebruikers eerder waarschuwen voor stilstaand verkeer verderop. Het systeem moet volgende maand in gebruik zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer