Lokale partijen LEUC en Leefbaar samen verder

Lelystad 3 oktober 2017
Marianne van de Watering sluit zich aan bij Leefbaar
Marianne van de Watering sluit zich aan bij Leefbaar
Raadslid Marianne van de Watering van de lokale Lelystadse partij LEUC sluit zich aan bij lokale partij Leefbaar Lelystad. De partijen zeggen dat ze in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de krachten willen bundelen. Leefbaar heeft nu vijf zetels in de raad, LEUC één. 

Volgens de partijen is in de afgelopen periode op persoonlijke niveau een prettige samenwerking tussen de fracties ontstaan. "Lokale politiek gaat over hoe het is in Lelystad, zónder het belang van een landelijke politieke partij te dienen. Het is een goede zaak als lokale partijen hun krachten bundelen. Wij laten zien dat het kan."

'Goed beslagen ten ijs'
Leefbaar Lelystad is blij met de komst van Van de Watering. "Zij is gedreven in het debat en weet daarin te vertalen wat er bij de inwoners leeft. Daarbij verdiept ze zich in de dossiers en komt ze altijd goed beslagen ten ijs." Leefbaar Lelystad ging eerder in deze raadsperiode al samen met de Partij voor Lelystad.

Van de Watering kwam in 2014 samen met Hicham Ismaili Alaoui in de raad voor de Inwonerspartij. Na enkele maanden stapten beiden op wegens onoverkomelijke meningsverschillen. Het tweetal begon in september 2014 de partij LEUC in de gemeenteraad. In maart van dit jaar stapte raadslid Ismaili Alaoui over naar GroenLinks, en nam zijn zetel mee. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer