Rechtbank stuurt pooier naar cel

Almere 3 oktober 2017
Een oud-Almeerder is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 14 maanden celstraf. De man dwong zijn ex-vriendin de prostitutie in. Hij maakte zich ook schuldig aan huiselijk geweld, mishandeling, vernieling, kinderporno en hij nam een jong meisje zonder toestemming van haar ouders mee naar Eindhoven.

Ernstige feiten, vindt de rechtbank. Zij acht een lange gevangenisstraf dan ook op zijn plaats en ziet geen reden om de geadviseerde tbs met dwangverpleging op te leggen. In een voorwaardelijk strafdeel met daaraan gekoppeld bijzondere voorwaarden, ziet de rechtbank ook geen heil. Dit omdat de oud-Almeerder al veel veroordelingen op zijn naam heeft staan en keer op keer in de fout gaat.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 24 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en tbs met dwangverpleging. De zaak draaide vooral om het seksueel uitbuiten van zijn ex-vriendin. Zij had betaalde seks in zijn huis in Almere.

De man woonde een tijdlang in Almere, maar ging uiteindelijk terug naar Eindhoven. De afgelopen jaren is hij keer op keer veroordeeld en zat hij lange gevangenisstraffen uit, onder meer voor poging doodslag.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer