Test met wisselbaan veroorzaakt lange file op A6

Almere 4 oktober 2017
Een test met de nieuwe wisselbaan op de A6 richting Amsterdam heeft woensdagmorgen geleid tot veel vertraging. Rijkswaterstaat had voor de veiligheid de hoofdrijbaan .gesloten tussen de Almeerse Stedenwijk en de Hollandse Brug. 

Al het verkeer moest in plaats van over vier banen over de twee parallelbanen, aan de rechterkant van de A6. De werkzaamheden waren niet gecommuniceerd aan het publiek. Dat was volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat een bewuste keus. Er ontstond een flinke file tussen Almere Buiten West en Muiderberg. Even voor acht uur was dat zo'n 12 kilometer en dat betekende voor automobilisten een vertraging van bijna een uur.

De Verkeersinformatiedienst meldde dat de hoofdrijbaan te vroeg zou zijn afgesloten. Maar Rijkswaterstaat zegt dat dat niet klopt. "Uiteraard testen we zoveel mogelijk tijdens nachten en weekenden. Maar soms moet je dat ook doen tijdens een ochtendsituatie. De woensdagochtend is normaal gesproken de minder drukke spits. Maar dat heeft er vanochtend helaas toch voor gezorgd dat er file heeft gestaan." 

De wisselbaan is voortaan in de ochtendspits een extra rijbaan richting Amsterdam en tijdens de avondspits in de richting Almere. Automobilisten kunnen op de Hogering en op de snelweg ter hoogte van knooppunt Gooimeer de spitsstrook oprijden en in de richting van Amsterdam rijden.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer