Basisschool De Regenboog 'zeer zwak'

Lelystad 4 oktober 2017
Basisschool De Regenboog in de Lelystadse Atolwijk is door de Onderwijsinspectie aangemerkt als zeer zwak. Het toezicht op de Jenaplanschool zal daarom worden aangescherpt, tot alles weer op orde is. Zeer zwakke scholen moeten zich volgens de regels binnen een jaar verbeteren.

Wat is er mis? 
De inspectie bezocht de school dit jaar twee keer. Tijdens die bezoeken werd vastgesteld dat de kwaliteit van het onderwijs tekortschoot. De leerstof is niet op orde en er is onvoldoende zicht op de ontwikkeling van kinderen.
Volgens de inspectie doen zich op de school ook situaties voor waarbij kinderen zich onveilig voelen. 

Volgens de inspectie is er bij de school veel verloop in personeel en leiding geweest. Hierdoor is een paar keer van werkwijze veranderd en heeft de school geen verbeteringen kunnen doorvoeren. 

Hoe gaat het verder?
In juni volgend jaar is er een herstelonderzoek. De school moet de zaken dan weer op orde hebben. Is dat niet het geval, dan moet de inspectie hiervan melding maken bij de minister van Onderwijs.

Reactie schoolbestuur
Volgens de stichting SchOOL, waar de Regenboog onder valt, zijn inmiddels enkele maatregelen getroffen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Zo is er een nieuwe directeur aangesteld, krijgen leerkrachten externe ondersteuning en zijn ouders via een informatieavond en een brief over het verbeterplan bijgepraat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer