Sparen en vier miljoen extra investeren

Almere 5 oktober 2017
Een extra investering van vier miljoen euro in de stad en 16 miljoen euro in de spaarpot. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Almere voor de begroting van 2018.

De investering moet vooral naar Almere Haven gaan. Zo moet het centrum van het oude stadsdeel opgeknapt worden en gaat de Playground naast de sporthal op de schop. Ongeveer 12.000 zieke essen in de stad worden vervangen en sociale wijkteams worden versterkt door extra personeel om de werkdruk te verlichten.

Waar komt het geld vandaan?
De gemeente Almere heeft vorig jaar 20 miljoen euro verdiend aan de verkoop van de grond. 16 miljoen euro gaat naar de gemeentelijke spaarrekening. De economie trekt weer aan en dat heeft volgens wethouder Mark Pol positieve gevolgen voor de grondexploitatie. Zo verwacht hij dat er 2000 nieuwe woningen in 2018 worden gebouwd. Ook is het aantal uitkeringsgerechtigden stabiel gebleven. 

Wethouder wil dat Almere gaat sparen
Mark Pol verwacht het komende jaar miljoenen euro's te krijgen vanwege de verkoop van grond. Volgens de wethouder werd er de afgelopen jaren vaak een greep gedaan in de reserves om tegenvallers om te vangen. Nu kan de spaarpot weer aangevuld worden. 

De stad heeft onderhoud nodig
Almere is veertig jaar oud. Daardoor krijgt het nieuwe stadsbestuur dat na de verkiezingen van volgend jaar gevormd wordt met vervangingskosten te maken, zoals nieuwe bestrating of extra onderhoud. Daarom vindt Pol dat het nu zaak is om zoveel mogelijk te sparen. De gemeenteraad praat de komende weken over de begroting. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer