Recordpoging: hoeveel mensen passen in een Tiny House?

Almere 7 oktober 2017
De Tiny Tim is 15m2 groot
Ongeveer halverwege was het zo druk binnen
Mensen moesten hun schoenen uit doen
Tjeerd Herrema was de laatste die naar binnen ging
Een impressie van hoe het er binnen uit ziet
Hoeveel mensen passen er in een Tiny House van 15 m2? Die vraag had de organisatie van Tiny House Nederland gesteld aan bezoekers van de Bouwexpo Tiny Housing in Almere Poort. Door een lot te kopen en te gokken mochten mensen naar binnen. Het aantal? 83 mensen pasten er in de Tiny Tim. 

Voor de eerste deelnemers was het wel even volhouden, want zij kropen direct de doucheruimte in. Zij hebben ruim twintig minuten daar dicht op elkaar gestaan. Wethouder Tjeerd Herrema kwam als laatste binnen en mocht er dus weer als eerste uit. Uiteindelijk mochten ze één voor één weer naar buiten en werden ze geteld. 

Mensen werd wel gevraagd hun schoenen uit te doen, om de Tiny Tim toch nog een beetje schoon te houden. Het bed was overigens wel weggeschoven en mensen stonden op de bank. Zo was er extra ruimte gecreëerd. 

Als het aan de organisatie van Tiny House Nederland ligt wordt de wedstrijd volgend jaar weer gehouden. Zaterdag was ook de laatste dag van de Bouwexpo Tiny Housing. Volgens bezoekers was het erg druk.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer