Lodders fietst Africa Classic voor het goede doel

LELYSTAD • Ma 9 oktober 2017 | 16:26 • Maandag 9 oktober 2017 | 16:26
Gedeputeerde Jaap Lodders is deze week in Tanzania om mee te doen aan de Africa Classic. Samen met het team Travel for Health fietst hij zo'n 400 kilometer om de berg Kilimanjaro.

Lodders doet mee voor het goede doel. Hij hoopt met zijn deelname zevenduizend euro op te halen voor Amref Flying Doctors. Deze organisatie zet zich in voor een betere gezondheid van mensen in Afrika. Onder meer door het opleiden van zorgpersoneel en het bestrijden van ziektes zoals malaria en aids. 

De gedeputeerde laat weten niet alleen aan de wedstrijd mee te doen vanwege de sportieve uitdaging. Drie jaar geleden had Lodders een ernstig fietsongeluk waarbij hij een gecompliceerde botbreuk opliep. "En dan ga je beseffen dat je blij mag zijn dat je in Nederland woont en leeft en dat je met de nodige revalidatie na een maand of drie weer gewoon kunt functioneren. En dat is in dit soort landen wel anders. En het goede doel sprak mij zeer aan om iets terug te doen."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel