Compensatie voor culturele instellingen

Almere 9 oktober 2017
De culturele instellingen in Almere krijgen vanaf volgend jaar structureel meer subsidie om de stijgende lonen en prijzen te compenseren. Dat laat een voorlichter van de gemeente weten.

Dringende oproep
De culturele instellingen, die zijn verenigd in het Directie Overleg Culturele instellingen Almere (DOCA), deden vorige week een dringend beroep op de gemeenteraad om niet meer te bezuinigen op de cultuur in de stad. Ze zeiden dat de gemeentelijke subsidie al sinds 2010 niet meer is gecompenseerd, terwijl de lonen en prijzen wel gewoon zijn gestegen. "Het water staat ons aan de lippen", zo schreven ze.

'Positief signaal'
DOCA-voorzitter Chris Wiersma is tevreden met de beloofde compensatie. "Het is een positief signaal richting de culturele sector in de stad", zegt hij. De compensatie lost niet alle problemen op, zegt voorzitter Harry Dijksma van de Raad van Bestuur van Corrosia. "Corrosia heeft de afgelopen jaren medewerkers niet volgens de cao betaald. Wij kunnen dat nog steeds niet herstellen", zegt hij.  

Alle gesubsidieerde instellingen
De gemeente compenseert niet alleen de culturele sector. Ook alle anderen gesubsidieerde instellingen in de stad krijgen meer geld om de stijgende lonen en prijzen te compenseren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer