"Mensen mogen nadenken over homoseksualiteit"

LELYSTAD • Di 10 oktober 2017 | 21:03 • Dinsdag 10 oktober 2017 | 21:03
'Op ieder potje past een dekseltje', zo heet de musical die woensdagavond in de Kubus in Lelystad wordt gespeeld. Lelystedelinge Denise Theunis heeft de musical bedacht en geschreven. Zij merkt dat er veel over homoseksualiteit gepraat wordt en wil op deze manier laten zien dat het heel normaal is. 

"Ik wil dat mensen er over na gaan denken", vertelt Denise. "Het verhaal is zo geschreven dat de liefde zo naar voren komt, dat mensen helemaal niet door hebben dat het om twee meisjes gaat." Denise verwacht wel verschillende reacties op de musical. "Maar dat is juist goed. Er mag over gepraat worden." 

De musical is woensdag, op Coming Out Day, in de Kubus te zien.  Daarna gaat hij als een soort voorlichtingsmusical rond, onder meer langs scholen. Dat is in samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Coming Out Day wordt wereldwijd gevierd om te benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel