Eigenaren Golfslag hebben toch een afspraak met gemeente

Emmeloord 12 oktober 2017
De ondernemers die bezig zijn met het verbouwen van het gebouw De Golfslag in Emmeloord blijken toch een afspraak met gemeente te hebben om over de voortgang van het project te praten. Woensdag zeiden de eigenaren nog stellig dat zij niets wisten van de afspraak die de gemeente met hen zei te hebben.

Misverstand
Donderdagmorgen liet Roel Hindriks, die het voormalige verzorgingshuis vorig jaar kocht, aan Omroep Flevoland weten dat er sprake is van een misverstand.

Volgens hem is er namelijk eerder wel sprake geweest van een gesprek dat half oktober zou plaatsvinden. Maar omdat zijn zakenpartner momenteel in Brazilië zit, is die afspraak vervolgens verplaatst naar begin november.
Tijdens het gesprek hopen de eigenaren van de gemeente te horen hoe ze alsnog zo snel mogelijk met het gebouw aan slag kunnen gaan.

Vergunningaanvraag ingetrokken
De eigenaren hadden een vergunning aangevraagd omdat ze goedkope huurappartementen in het gebouw willen realiseren. Maar op aanraden van de gemeente is de aanvraag later weer ingetrokken. Dit omdat bijvoorbeeld de vereiste Woonvisie ontbrak. Met zo'n document moeten de eigenaren aantonen dat er na de verbouwing belangstelling voor de huurappartementen is. Ook andere onderzoeken, bijvoorbeeld over de gevolgen voor de natuur, ontbraken nog. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer