Lichaam Anne Faber gevonden bij Nulderpad

Zeewolde 12 oktober 2017
Het lichaam van de vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Zeewolde.

Nulderpad
Volgens de politie gaf verdachte Michael P. woensdagavond informatie over de plaats van het lichaam van Anne en werd al snel duidelijk dat er aanleiding was om hier verder te zoeken. Dit gebied is in de nacht van woensdag op donderdag afgezet. Daar werd een specifieke plek gevonden waar het lichaam van Anne Faber vermoedelijk verborgen was. Rond het Nulderpad in het bos Horsterwold is de hele dag gericht gezocht naar de 25-jarige vrouw. 

Kort na 14:00 uur arriveerde er een schouwarts. De politie doet nog sporenonderzoek op de vindplaats en probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd. Het lichaam van Anne wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). 

Hermetisch afgesloten
De politie zocht sinds woensdagmiddag in Zeewolde naar de vermiste Anne Faber. Tientallen politiemensen en ME'ers doorzochten grote gedeelten van het natuurgebied, dat hermetisch was afgesloten.

Michael P.
Zeewolde is de voormalige woonplaats van Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber. P. werd maandag aangehouden. Donderdag besliste de rechter dat zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd. Er is voldoende verdenking tegen de verdachte om hem langer vast te houden. 

Verdriet
Namens de gemeente Zeewolde sprak burgemeester Gerrit Jan Gorter zijn medeleven uit naar de familie en vrienden van Anne. "Wij kunnen geen inschatting maken van het verdriet dat deze mensen doorstaan". Namens alle betrokken burgemeesters dankte Gorter de vrijwilligers, politie, brandweer, defensie en andere organisatie die meegeholpen hebben bij de zoekactie naar Anne.

Slopende periode
Namens de familie Faber sprak Hans Faber, oom van Anne. Ook de familie dankte iedereen die zich ingezet heeft om de Utrechtse terug te vinden. Hans Faber omschreef de slopende onzekerheid die de familie dertien dagen heeft moeten doormaken: "Het zwartste scenario is uitgekomen. Onze geliefde Anne is niet meer". De familie heeft nog veel vragen: "Wat is er precies gebeurd, waarom liep deze man vrij rond, had deze verschrikkelijke gebeurtenis voorkomen kunnen worden. Helaas zullen we met de antwoorden Anne niet terugkrijgen". Hans Faber heeft de media gevraagd vrienden en familie van Anne met rust te laten.

Onderzoek 
Minister Blok van Justitie heeft aangekondigd dat er een onderzoek komt naar de situatie in de kliniek waar Michael P. zat. Hij verbleef in een forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. P. zit een lange celstraf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar. De minister wil nu opheldering over de gang van zaken in de kliniek waar P. verbleef.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer