Flevolanders reden vorig jaar het meeste

Flevoland 13 oktober 2017
Flevolandse automobilisten reden vorig jaar gemiddeld de meeste kilometers. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Gemiddeld reed een particuliere personenauto die in onze provincie geregistreerd staat vorig jaar 14.200 kilometer. Dat is het hoogste aantal kilometers van alle provincies.

Personenauto’s in Friesland en Drenthe volgen met 12.700 kilometer. Limburgse personenauto’s rijden gemiddeld het minst. Die bleven vorig jaar steken op gemiddeld 11.000 kilometer. De cijfers van het CBS zijn afkomstig uit de online kilometerregistratie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Het CBS geeft geen verklaring voor de verschillen tussen de provincies.

Grootste groei in recente jaren
Opgeteld reden Nederlandse personenauto’s vorig jaar 118,5 miljard kilometer. Dat is ruim 2 procent meer dan in 2015 en de grootste groei in de afgelopen jaren. Verreweg de meeste kilometers worden volgens het CBS gereden met particuliere voertuigen.

Meer auto's dan ooit
De totale afgelegde kilometers in Nederland vallen hoger uit omdat er meer personenauto's dan ooit zijn. Vorig jaar jaar waren er in Nederland bijna 9 miljoen personenauto's, een miljoen meer dan 10 jaar geleden. De toename van het totale aantal kilometers komt vooral voor rekening van bedrijfsauto's. Maar ook particulieren rijden meer dan ooit.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer