Petitie Anne Faber massaal getekend

Zeewolde 13 oktober 2017
De petitie die na de dood van Anne Faber is gestart is al honderdduizenden keren getekend. De landelijke petitie roept op tot een onderzoek naar het falend rechtssysteem rond Michael P. uit Zeewolde. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige vrouw, van wie het lichaam donderdag in Zeewolde werd gevonden.

Verantwoording
De handtekeningen van de petitie zullen overhandigd worden aan onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie, de kliniek waar P. verbleef en aan premier Rutte. ,,Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring'', schrijft de initiatiefnemer.

Onderzoek naar kliniek
Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd al gevraagd onderzoek te doen naar de kliniek Altrecht Aventurijn, onder meer naar aanleiding van vragen van de familie Faber. Die wil weten waarom Michael P. vrij rondliep.

Terugkeer in de samenleving
P. zat in de laatste fase van zijn straf voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes in 2010 en bereidde zich voor op een terugkeer in de samenleving.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer