Nacht onder karton slapen om geld in te zamelen

Almere 13 oktober 2017
Een nacht slapen zonder een echt dak boven je hoofd. Zo'n 30 tieners in de Almeerse Muziekwijk deden dat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ze sliepen in zelfgemaakte hutten van karton en plastic. 

Het ging om een actie van het Leger des Heils en de Almeerse Zuiderpoort-kerk. "Het is de bedoeling dat we bewustwording creëren onder de tieners," vertelt Arie van Dijk van het Leger des Heils. "Veel kinderen van hun leeftijd in landen aan de andere kant van de wereld hebben niet de luxe van een dak boven hun hoofd, laat staan elke dag eten, drinken en een mobiele telefoon."

De jongeren mochten echt alleen karton, plastic en een slaapzak meenemen. Een echt goede nachtrust werd niet verwacht, omdat er ook wel een beetje gefeest zou worden. "Maar we gaan ook wel met ze in gesprek over wat dit met ze doet,", aldus Van Dijk. "Het mag zeker gezellig worden, maar er zit ook wel een diepere gedachte achter." 

De tieners mochten alleen aan deze nacht mee doen, als ze zich lieten sponsoren. Het geld wordt opgehaald voor stichting Tear. Die helpen mensen uit de armoede te komen. Er werd gehoopt op zo'n 3000 euro en dat bedrag was voor het begin van de avond al binnen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer