Fracties sturen brandbrief over Lelystad Airport

ZEEWOLDE • Za 14 oktober 2017 | 13:50 • Zaterdag 14 oktober 2017 | 13:50
Vijf gemeenteraadsfracties van de gemeenteraad in Zeewolde hebben een brief gestuurd aan de Vaste Commissie Infrastructuur en Milieu. In de brief verzoeken de fracties om een opschorting van het geplande zakelijke en vakantie vliegverkeer op Lelystad Airport tot na de nieuwe indeling van het luchtruim in 2023.

De fracties zijn van mening dat het effect van de vliegroutes over de provincie Flevoland nog veel schrijnender is dan de effecten voor de provincies Gelderland en Overijssel. Dit komt doordat de vliegtuigen van en naar Lelystad op een hoogte van 600 meter over het Flevolandse grondgebied gaan vliegen. 

De brief is een initiatief van Leefbaar Zeewolde en wordt medeondertekend door ChristenUnie, CDA, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang. Naast uitstel vragen de fracties ook om de beperkingen voor Lelystad Airport op te heffen waardoor vliegtuigen direct naar kruishoogte kunnen stijgen. Verder wordt aandacht gevraagd voor de zogeheten Continuous Descent Approach waardoor aankomende vliegtuigen minder geluidoverlast veroorzaken.

Ten slotte wordt voorgesteld om de vliegroute over de Oostvaardersplassen en het Markermeer weer te bekijken aangezien dit een oplossing zou kunnen zijn voor een merendeel van de problemen in Flevoland, Overijssel en Gelderland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel