Oppositie: haal burgemeester van dossier Schokland af

NOORDOOSTPOLDER • Ma 16 oktober 2017 | 9:52 • Maandag 16 oktober 2017 | 9:52
Oppositiepartijen in Noordoostpolder willen dat burgemeester Aucke van der Werff alles dat te maken heeft met het dossier Nieuwe Natuur en het Werelderfgoed Schokland overdraagt aan een wethouder.

Verschillende partijen vinden dat de burgemeester niet goed is omgegaan met het plan om in de buurt van Schokland nieuwe natuur en toeristische voorzieningen aan te leggen. De financiële gevolgen van dat project zijn anders aan de gemeenteraad voorgespiegeld dan ze in werkelijkheid zouden zijn. Met die boodschap kwam de provincie vorige week. 

Raadsleden van ONS Noordoostpolder en de SP zeiden toen dat ze zich ‘misleid en belazerd’ voelen door de burgemeester. Nu zegt ONS Noordoostpolder dat de burgemeester niet aan de actieve informatieplicht richting de raad heeft voldaan.

Voorafgaand aan de raadsvergadering van maandagavond is door vijf partijen gewerkt aan een motie die de burgemeester oproept de taken over te dragen. Of de motie daadwerkelijk door alle oppositiepartijen gesteund zal worden hangt nog wel af van het precieze verloop van het debat, zo benadrukt D66-fractievoorzitter Gaston Vilé.

PvdA/GroenLinks laat weten dat ze vinden dat het onderwerp inmiddels te politiek gevoelig ligt om door de burgemeester behandeld te worden. Dat staat volgens de partij los van de vraag hoe de burgemeester met het dossier is omgegaan. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel