Meevallers voor EnergiePioniers Noordoostpolder

EMMELOORD • Di 17 oktober 2017 | 15:22 • Dinsdag 17 oktober 2017 | 15:22
Mensen die investeren in zonnepanelen die op een andere locatie staan dan hun eigen woning krijgen compensatie voor de energiebelasting. Dit is een grote opsteker voor EnergiePioniers Noordoostpolder (EPN), die zich daarvoor heeft ingezet.

Energiemaatschappij Nuon heeft toegezegd de energiebelasting die eigenaren van zonnepanelen op andere locatie moeten afstaan terug te betalen. "Daar zijn we heel blij mee", vertelt Judo Bakker van EPN. "We zijn er ook heel trots op dat we dit voor heel Nederland voor elkaar hebben gekregen."

Het investeren in zonnepanelen op een andere locatie is vooral aantrekkelijk voor mensen die op hun eigen huis geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen te plaatsen, maar toch groene stroom willen opwekken. EnergiePioniers Noordoostpolder realiseert dit soort projecten. 

Duurzaamheidslening
De gemeente Noordoostpolder heeft maandag besloten om nieuwe regels te stellen voor een duurzaamheidslening. Deze lening is bedoeld om bewoners te stimuleren maatregelen te nemen om hun woning te verduurzamen. Voorheen konden de deelnemers van dit soort projecten geen gebruik maken van de lening, maar dat is nu wel mogelijk. "Dit is vooral van belang voor mensen met een huurwoning", legt Bakker uit. "De lening kon je alleen aanvragen wanneer je een eigen woning bezit. Als huurder werd je ervoor uitgesloten. Nu is het ook voor huurders mogelijk om een duurzaamheidslening te krijgen."

Voortzetting project
Door het goede nieuws is Bakker extra gemotiveerd om door te blijven gaan met EPN. "Dit goede nieuws is een opsteker om meerdere projecten voort te zetten", vertelt Bakker, die eerst goed gaat kijken wat er op de agenda komt. "Het kost een hoop tijd en energie om dit soort projecten te realiseren, dus we moeten de komende maanden goed bekijken hoe we de boel voort gaan zetten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel